OFERA CURSURI DE BASCHET –BAIETI

OFERA CURSURI DE BASCHET –BAIETI
VA DORITI UN COPIL DEZVOLTAT ARMONIOS, FIZIC SI PSIHIC, ANIMAT DE AMBITIE, PUTERE DE LUPTA , ABIL SI SUPLU.
SPORTUL VA OFERA SOLUTIA OPTIMA.

Copiii interesati sunt rugati sa ma contacteze.

Pentru grupa PERFORMANTA (2000-1999), antrenamentele se vor desfasura la sala de sport a "Scolii generale nr.172-Sf. ANDREI" Aleea PARVA nr.3-5 sector 6 Bucuresti.-Program LUNI, MIERCURI , VINERI ora 20.00

Pentru grupa INITIERE antrenamentele se vor desfasura la
Pozitia 1:Sala de sport a Liceului Teoretic "Eugen Lovinescu"Str.Valea lui Mihai , nr.6, sector 6 Bucuresti
Program :LUNI, MIERCURI, VINERI ora 18.30
Pozitia 2 :Sala de sport a Scolii Gimnaziale nr.205 "ADRIAN PAUNESCU "Aleea Valea Prahovei nr.1 Bucuresti (in spate la Billa-Tricodava )
Program :MARTI ,JOI ora 18.00
Echipamentul sportiv adecvat este obilgatoriu.
Mai multe relatii la telefon 0722225670 sau email:
andreeacarutasu14@yahoo.com
virgilcarutasu@yahoo.com

www.bcspike.blogspot.ro
Va asteptam !

marți, 21 august 2012

Cum ne alegem pantofii sport ?



Mersul si alergatul sunt cele mai des intalnite exercitii fizice pe care omul le face de-a lungul vietii sale, cele mai naturale. Ne folosim atat de mult picioarele de-a lungul unei zile incat doar seara constientizam, atunci cand avem dureri de calcai, cand ne simtim gambele obosite sau ne dor tibiile.
Unele persoane la finalul zilei resimt dureri mai grave (datorita greutatii, unor probleme ortopedice sau unor accidentari mai vechi): dureri in genunchi, dureri in zona lombara, picioare umflate, degete deformate sau amortite.
Alegerea incaltamintei potrivite devine astfel foarte importanta! Pentru ca sanatatea noastra incepe din talpi!
In vremurile de astazi, cand pe piata sunt atat de multe modele de adidasi, pantofi, ghete, bocanci samd este foarte bine sa stim cateva lucruri atunci cand dorim sa cumparam o pereche de incaltaminte:
a) pentru ce anume dorim sa o folosim? (pentru birou, activitati sportive pe suprafata plana sau pentru munte? Nu putem merge in pantofi pe munte.)
b) ce dimensiune, in cm, au talpile dvs? (pantofii ii alegem cat mai fix pe talpa, iar adidasii cu 0.5-1 nr mai mare; degetul mare de la mana ar trebui sa incapa intre varful pantofului si capatul degetului mare de la picior. De ce? in timpul efortului fizic indelungat talpile se umfla mai tare decat in mod normal din cauza sangelui care este dus catre ele. De aceea incaltamintea se alege spre finalul zilei sau dupa ceva efort, cand talpile au volumul marit.)
c) ce fel de calcatura aveti? (pronatie normala, sub-pronatie, supra-pronatie? Pentru pronatia normala, in momentul impactului cu solul, partea exterioara a calcaiului face prima contact cu pamantul. In desfasurare, piciorul se "ruleaza" in interior cu aproximativ cinci procente si vine in contact cu pamantul. La sfarsitul ciclului, impingi in mod egal cu partea din fata a piciorului. Daca ai o pronatie normala, poti purta orice incaltaminte sport pe care o gasesti in magazin. In cazul sub-pronatiei forta impactului este concentrata pe o suprafata foarte mica a piciorului, pe partea exterioara.. In cazul supra-pronatiei, piciorul se ruleaza inspre interior mai mult decat idealul de cinci procente.Pentru a va da seama foarte usor ce fel de pronatie aveti, analizati talpa unei perechi de adidasi mai vechi.)
d) imi ofera stabilitate in timpul mersului/alergarii sau deplasarilor laterale? (adica imi fixeaza bine piciorul atunci cand calc? si nu imi fuge cu usurinta spre interior sau exterior cand alerg sau fac miscari laterale? Daca folositi talpice ortopedice probati incaltamintea cu ele.)
e) din ce material sunt confectionati? piele, panza? imi lasa talpa sa respire?
f) ce greutate are incaltamintea? imi ofera flexibilitate sau este rigida?
g) pentru ce fel de sport? fotbal, baschet, tennis, aerobic, fitness? (talpa joasa, subtire sau mai inalta? De exemplu adidasii cu talpa inalta nu sunt recomandati pentru baschet sau tenis; riscam entorse!)
Celelalte intrebari (ma atrage design-ul lor? cromatica? am cu ce haine sa o asortam?) le consideram mai putin importante.
Asa cum banuiti si dvs, cea mai sanatoasa incaltaminte este cea care ne oferta un confort foarte mare, este usoara, flexibila, lasa talpa sa respire si amortizeaza socurile la impactul calcaiului cu solul…adica  o incaltaminte SPORT.
De asemenea, o alta diferenta majora de remarcat: in cazul adidasilor normali (spuma, gel, perna de aer) nu se tine cont de greutatea celui care ii poarta, fiind realizati din acelasi material, in aceeasi cantitate si cu o densitate identica. Astfel, o persoana care poarta marime 43 si are 60 de kg foloseste aceeasi incaltaminte (din acelasi material) ca o persoana care cantareste 100 kg si poarta   marime 43. 
Cum putem testa o pereche de adidasi in magazin? Foarte simplu: alergare pe loc pe varfuri sau calcai, mers sau alergare usoara prin magazin.
PRELUAT http://www.imiplacesportul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu