OFERA CURSURI DE BASCHET –BAIETI

OFERA CURSURI DE BASCHET –BAIETI
VA DORITI UN COPIL DEZVOLTAT ARMONIOS, FIZIC SI PSIHIC, ANIMAT DE AMBITIE, PUTERE DE LUPTA , ABIL SI SUPLU.
SPORTUL VA OFERA SOLUTIA OPTIMA.

Copiii interesati sunt rugati sa ma contacteze.

Pentru grupa PERFORMANTA (2000-1999), antrenamentele se vor desfasura la sala de sport a "Scolii generale nr.172-Sf. ANDREI" Aleea PARVA nr.3-5 sector 6 Bucuresti.-Program LUNI, MIERCURI , VINERI ora 20.00

Pentru grupa INITIERE antrenamentele se vor desfasura la
Pozitia 1:Sala de sport a Liceului Teoretic "Eugen Lovinescu"Str.Valea lui Mihai , nr.6, sector 6 Bucuresti
Program :LUNI, MIERCURI, VINERI ora 18.30
Pozitia 2 :Sala de sport a Scolii Gimnaziale nr.205 "ADRIAN PAUNESCU "Aleea Valea Prahovei nr.1 Bucuresti (in spate la Billa-Tricodava )
Program :MARTI ,JOI ora 18.00
Echipamentul sportiv adecvat este obilgatoriu.
Mai multe relatii la telefon 0722225670 sau email:
andreeacarutasu14@yahoo.com
virgilcarutasu@yahoo.com

www.bcspike.blogspot.ro
Va asteptam !

duminică, 13 noiembrie 2011

1.Apararea om la om

"Apararea om la om este o tactica defensiva folosita in baschet , prin care fiecare jucator este responsabil cu urmarirea si apararea unui singur jucator de la echipa adversa, cind acesta se afla in atac.
In general , un jucator se apara la echivalentul lui din echipa adversa( pivot la pivot, fundas la fundas).Totusi sunt cazuri in care situatia din teren sau indicatiile tactice cer ca sarcinile defensive sa se schimbe.Un jucator poate sa schimbe cu alt coechipier jucatorul la care apara (switch), sau sa-si ajute un coechipier in aparare si sa dubleze la jucatorul aflat in atac (double team).


Apararea om la om este mai agresiva fata de apararea in zona , se poate recupera mingea mai repede , dar este mai solicitanta din punct de vedere fizic.
La acest tip de aparare om la om responsabilitatea revine in primul rand fiecarui jucator in parte si apoi a echipei. Apararea om la om de baza este indicata impotriva echipelor care nu au jucatori foarte buni de la distanta.
O alta varianta a acestui tip de aparare este pressingul om la om , unde diferenta cea mai mare fata de apararea de baza om la om este ca se pune presiune pe minge si se incearca blocarea fiecarei pase. De obicei , acesta aparare incepe din terenul echipei care ataca.
Acest tip de aparare desi este epuizant din punct de vedere fizic , se foloseste pentru a recupera repede mingea si pentru a forta echipa care ataca sa nu mai joace dupa schemele de joc.
Cerinte esentiale pentru ca apararea om la om sa fie eficienta :
-jucatori bine pregatiti fizic
-comunicare buna in teren intre jucatori(pentru switch si double team)
-sa nu-ti lasi adversarul liber nici o clipa
-antrenamente specifice."Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu